Majonézový aspik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

balenie mrazenej zeleniny – hrášok s mrkvou * 200 g diétnej salámy * 2-3 vajcia uvarené natvrdo * 3-4 kyslé uhorky * malá tatárska omáčka alebo majonéza * 2 vrecká potravinárskej želatíny * 1 zeleninový bujón * 3 dcl vody * forma na rôsoly alebo srnčí chrbát *

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý. Uvaríte do mäkka mrazenú zeleninu, scedíte ju, necháte poriadne vychladnúť, pridáte do toho nakrájanú diétnu salámu, kyslé uhorky, vajcia uvarené natvrdo a nasekané nadrobno, majonézu alebo tatarskú omáčku. Potom v 3 dcl vody uvarte zeleninový bujón, vo vychladnutom bujóne rozmiešajte v ňom 2 vrecká želatíny, vlejte do misy so zeleninou, poriadne premiešajte. Dochuťte podľa chuti. Ak použijete srnčí chrbát, formu vyložte potravinárskou fóliou, ak plastový rôsolníček, opláchnite ho pod studenou vodou. Nalejte do formy celú zmes a strčte do chladničky na celú noc.

1. Na druhý deň aspik vyklopte,
2. a ozdobte zeleninou.