Staré zemiaky ako nové-varené v tlakovom hrnci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

zemiaky*maslo alebo olej alebo margarín*voda*petržlenová vňať*soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je pre zemiaky v tomto a hlavne jarnom období a skor sa hodí na zemiaky,ktoré si vypestujete a skladujete doma v pivnici.Tam časom zemiaky tak zvráskavejú keď už strácajú vodu a už sú ako žuvačka.V tlakovom hrnci im vrátime "život"za 7 minút.No nie je to paráda?
Zemiaky z obchodu sú ešte tvrdé,ale Vám,ani im nebráni nič, aby ste si ich nachystali takto.

Staré zemiaky,myslím tým zemiaky takto v zime si ošúpeme a nakrájame na osminky,dáme do tlakového hrnca....
...podlejeme ich asi 1 cm vody,ja som mala 5 menšíchzemiakov a tak som dala 1/2 cm vody.Na zemiaky dáme plátky masla alebo margarínu typu rama,perla atď,alebo trocha oleja a zasypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.Osolíme a premiešame....
...tlakový hrniec uzavrieme, plyn dáme na plno a čakáme kým nezačne utekať taký malinký pramienok pary......alebo záleží ako to máte Vy na svojom tlakovom hrnci.A teraz dáme plameň na minimum a stopneme si 7 minút.Keď čas uplynie,oheň pod hrncom vypneme,vypustíme paru a máme hotovo.