CIPKARKY_ALEBO GRANADIR MOJEJ SUSEDY*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky,olej-masť,červená paprika,soľ,cibuľa,cesnak-ak máte radi,polohrúba múka,vajíčko,voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky,vajíčka a vody si urobíte cesto skoro ako na rezance.Môžete doňho pridať za lyžicu oleja.Prikryte a nechajte 15 minút postáť,bude sa vám s ním lepšie robiť.Medzitým si očistíte pár zemiakov a dajte variť nakrájané na drobné kocky.Cesto rozváľkame na pomúčenej doske a odštipkávame z neho do pripravenej rajnice s osolenou vriacou vodou.Ked vyplávajú čipkárky hore,sú uvarené.Zmiešame so scedenými horúcimi zemiakmi,pridáme opraženú cibuľu do ružova.Odtiahneme z plameňa,aby nám paprika,ktorú pridáme, nezhnedla(bude škaredá a horká).Horúce vlejeme na zmes zemiakov a cesta.Ak máme radi,dáme aj cesnáčik,olejom nešetríme.
Podávame s kyslou uhorkou.
DOBRU CHUT