zeleninové placky s namáčadlom :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

placky: brokolica, karfiol, 3 vajcia, cesnak, 1 celozrnný rohlík, mlieko (u nás frčí sójové a pohánkové), drvená rasca, soľčanka, MČK, strúhanka
na namáčadlo: 2 kyslé smotany (najlepšie 10%-né), čerstvý kôpor, cesnak, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý:
- uvaríme karfiol, brokolicu do polomäkka, poroztláčame vidličkou, pridáme rozdrobený rožok namočený v mlieku, vajcia
- postupne okoreníme MČK, rascou, soľčankou, cesnakom
- formujeme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke a poukladáme na vopred jemne naolejovaný plech
- upečieme do chrumkava a dozlatova, ako chcete:-)))
Namáčadlo pripravíme z kyslých smotán do ktorých zamiešame na jemnúčko nakrájaný kôpor, cesnak a soľ.
Potom už len kúsky placiek namáčame v namáčadle. Moja Daminka sa ide z tohto jedla zblázniť. Je to zdravé a veľmi chutné jedlo. Tak prajem dobrú chuť všetkým. Vyskúšajte, kým sú čerstvé zeleninky dostupné.