zapekaná cuketa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cuketa, mrkva, fazuľkové struky, pór, kukurica...olivový olej, sójová omáčka, vegeta, bylinky

POSTUP PŘÍPRAVY

na masle som si upražila pór, pridala mrkvu, trošku som to podusila, ochutila a zaliala vodou...asi v polovici som pridala aj fazuľkové struky a podusila do makka, alebo až kým sa voda nevyparí, na koniec som pridala kukuricu...ochutila som to sójovou omáčkou, vegetou a bylinkami...

podusená zelenina na masle...pór, mrkva, fazuľkové struky a kukurica
na dno zapekacej formy som dala trošku olivového oleja a poukladala som na krúžky nakrájanú cuketu...cuketa bola surová
pokvapkala som to trošku sójovou omáčkou a pridala kukuricu
na cuketu som dala vrstvu z udusenej zeleniny a znova prikryla vrstvou cukety, ktorú som pokvapkala olivovým olejom
dala som to piecť do trúby a pred dopečením som dala plátky syra....ja som si vybrala dierkovaný syr-mlekdamer, ktorý má výraznejšiu chuť...kľudne môžete použiť eidam, alebo aj plesnivý syr...robila som to aj s tofu syrom, len to dosť uschlo...
dáme späť do trúby, pokiaľ sa syr neroztopí a podávame...je to super