Jogurtovy dressing (moze sluzit ako nahrada tatarskej)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POL POHARA ZAVARANYCH UHORIEK, MENSIA CIBULA, CESNAK, SOL, MCK, BIELY JOGURT, KONZERVOVANA MRKVA

POSTUP PŘÍPRAVY

K zemiakom, masku, na chleba... urcite zdravsie a nespocetne vela krat menej kaloricke ako tatarska. Sice chutovo to nie je uplne to iste, ale nahradit sa tymto dressingom tatarska da.
Jednoduchy postup v obrazkoch.

Cibulku nakrajame, cesnak pretlacime, uhorky a mrkvu nakrajame (ak nemate mrkvu v konzerve, tak mozte pouzit tak ako ja tentokrat aj surovu, ktoru som nastruhala najemno - ale chutovo je to lepsie s mrkvickou z konzervy) - vsetko dame do mixera a rozmixujeme.
Rozmixovane na hladku kasu - mozte pridat aj lyzicu plnotucnej horcie a kecupu - nemusi byt. Trosku prisolime a okorenime. My mame radi pikantne, tak som pridala aj lyzicku chilli omacky.
Zmes presypeme do zatvaracej nadoby a primiesame biely jogurt - cca 2x tolko jogurtu, kolko mate rozmixovanej zmesy. Ak by vam nevyhovovala cervenkasata farba, tak nemusite vobec pridavat mrvicku a bude to biele... :o}}} Dobru chut...