KAPUSTOVY SALAT S KAPIOU*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kyslá kapusta,zavaraná kápia,cibuľa,mleté čierne korenie,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu podlejeme vodou tak na dva prsty a necháme zovrieť.Scedíme a pridáme na pásiky pokrájanú kápiu a cibuľu na drobno.Pridáme trochu oleja a korenie.Premiešame a necháme vychladnúť.Podávame k pečenému ťažšiemu mäsu a zemiakovej kaši.Kápiu a cibuľu dávam podľa množstva,ale nie prehnane veľa.U nás je to aj príloha k dusenému mäsu pri zabíjačke,kedy sa dáva len čerstvý chlieb alebo varené zemiaky.Ja do jedál používam len stolový alebo slnečnicový olej,olivový mi vadí pre jeho pach.Dnes je síce moderný,ale ani naše babky ho nepoznali a dožili sa veľa rokov.