PRSIA - moje prvé pre syna k 29 narodeninám



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mramorový korpus a podľa Miriam ID 18717 250g polohrubej múky, 240g praškového cukru, 1 PRDOPEČ, 4 vajíčka, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, kakao PLNKA: 2 smotany na šľahanie, 2 várové čokolády, 1ks stužovač šľahačky, banány, jahody, džem z čierných malín,poťah K2

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka si vyšľaháme s polovicou práškového cukru na tuhý sneh. Hneď nato vyšľaháme žĺtká s druhou polovicou práškového cukru. Ked sú žĺtky dobre vyšľahané pridáme olej, horúcu vodu, múku zmiešanú s PRDOPEČOM, a nakoniec vmiešame varechou tuhý sneh. Cesto si rozdelíme do dvoch misiek a do jednej misky pridáme kakao a premiešame. Postupne po lyžiciach dávame striedavo raz bielu, raz hnedú PL cesta.Nemiešame.Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170st. asi 50 - 60min.Piekla som vo forme v tvare srdca a v dvoch kompótových miskách, ktoré som dobre vymastila a vysypala strúhankou.Cesto v miskách sa pieklo asi 30 minút.Treba vyskúšať špajlou.
PLNKA : deň vopred si zohrejeme šľahačky s várovými čokoládami a po vycladnutí odložíme do chladničky. Na druhý deň pridáme stužovač šľahačky a dobre vyšľaháme a môžeme plniť.
Týmto Mirke ďakujem za postup.