Eňo-ňuňo - Bábovka s vajcovým koňakom *****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 celých vajec,24 dkg práškového cukru,1 vanilkový cukor, 12,5 dkg polohrubej múky, 12,5 dkg solamylu, 1 prášok do pečiva, 1/4 l oleja, 1/4 l vajcového koňaku, 100g čokolády na varenie ( alebo kakao podľa chuti )

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je naprosto úžasná, vlhká !!!! bábovka - žiadna z typu suchých a je fantasticky jednoduchá a u nás patrí k najobľúbenejším koláčom vôbec.Alkohol z vajcového koňaku sa vyparí tak sa nebojte - možu ju aj deti a tie moje ju milujú !!! A postup je úplne jednoduchý - len sa všetko zmieša - veď pozrite popis pri obrázkoch !

Takže tu sú všetky ingrediencie pokope,tento krát som výnimočne použila kakao namiesto čokolády ale s tou čokoládou je to jednoznačne lepšie :)
Formu na bábovku potrebujete veľkú ( objem 2 l ) aby vám bábovka počas pečenia neutiekla z formy.
Takže si do misky rozbijeme 5 celých vajec a pridáme 24 dkg práškového cukru a 1 vanilkový cukor a vymiešame ( stači len aby sa cukor rozpustil - žiadne miešanie do peny )
Pridáme 1/4 l oleja - zamiešame
Potom 1/4 l vajcového koňaku - opať zamiešame
Navážime si a zmiešame múku so solamylom a práškom do pečiva.
A pridáme do masy.Opäť premiešame.
Vznikne nám tekutá masa - nezľaknite sa, má to tak byť.
Vymastíme si bábovkovú formu olejom a vysypeme hrubou múkou.
2/3 masy vlejeme do bábovkovej formy
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme 100 g čokolády na varenie a pridáme do zvyšnej masy.Ja som tentokrát výnimočne použila kakao ale čokoláda je lepšia !!!!!
Do svetlej masy vlejeme tú tmavú a krúživými pohybmi s vidličkou ju mierne vmiešame do svetlej - vytvoríme mramorový povrch.Je to dôležité aj preto aby vám tmavá masa nespravila hrboly pri pečení.
Pečieme pri 150 stupňoch v teplovzdušnej trúbe cca.1 hodinu !!!! Pri normálnej trúbe to bude asi o niečo dlhšie.Keď tak treba pichnúť špajdlu do bábovky či je už upečená.
Bábovku po dopečení nevyklápame hneď z formy ale necháme najprv vychladnúť.Na záver pocukrujeme.
Mňam.