Parížsky šľahačkový zákusok - super a jednoduchý



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: * 4 žĺtky * 300 g práškového cukru * 150 ml vody * 150 ml oleja * 200 g polohrubej múky * 1/2 balíčka prášku do pečiva * 1 PL kakaa * 4 bielky * Krém: 4 šľahačky * 3 čokolády * ríbezľový džem na potretie * kakao na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľáháme z chladnej hmoty jemný krém.

2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.

3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.