Gaštanový rez trošku iný

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškótové cesto: 6 vajec 6 lyžíc kryštálového cukru 1 lyžica kakaa 5 lyžíc polohrubej múky prášok do pečiva 50 ml oleja
Gaštanový krém : 1gaštanové pyré, solamyl-dákych 5-6 lyžíc , pol litra mlieka, 2 lyžice cukru
Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru, 300 ml mlieka 2 šľahačky v prášku
Čokoládová poleva : varová čokoláda, tuk, lyžica oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškótové cesto je olejová klasika, osobitne vyšlahať žltka s cukrom popridavať ostatné prísady a nakoniec opatrne primiešať vyšľahaný sneh.Plech vymastený, poprášený múkou.
Na gaštanový krém dáme zovriet mlieko, pridame cukor a solamyl a nechame totálne zhustnuť a potom vychladnúť. Ten solamyl si pridajte podľa vášho uváženia, malo by to mať konzistenciu ako odpaľované cesto - až také husté.Do vychladnutej tuhej zmesi pomocou mixéra vmiešame gaštanové pyré a jeden celý tuk.(ktorá aký mate osvedčený, taký dajte, ja dávam kludne aj clever tuk ten najlacnejší).Zopár "crkov" rumu alebo konaku a natrieme na piškótové cesto. Cukor upálime na karamel a nalejeme doň mlieko, karamel stvrdne ako kamen, ale po chvili sa začne topiť, odstavíme a sem-tam miešame aby sa celkom rozpustil. Necháme vychladnúť najlepšie v chladničke. Do úplne studeného karamelového mlieka vysypeme 2 šľahačky a vyšľaháme. Natrieme na koláč.
Komu sa ešte chce, dá navrch klasickú čokoládovú polevu, komu sa nechce, nemusí. Tá šľahačka je aj tak perfektná. Mne sa na tom páčilo, že tá plnka so solamylom a pyré chutí ako by to bolo len samé pyré.Ocenili to najmä starké, ktoré hýkali, koľko drahých gaštanov som tam dala.