Kakaové osie hniezda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na kysnuté cesto: 250 g polohrubej múky, 1/8 l mlieka, 20 g droždia, 60 g margarínu, 1 žĺtok, 50 g cukru, štipka soli. Na kakaovú plnku: 6 ČL kakaa, 1 ČL škorice, 0,3 dl mlieka, 1 PL práškového cukru, cca 7-8 postrúhaných okrúhlych piškót.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z trochy mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.

Múku, žĺtok, cukor, soľ, zvyšok mlieka s rozpusteným margarínom (nesmie byť horúce) a kvások dáme do misy a vymiesime hladké cesto. Pol hodinu necháme kysnúť.

Pripravíme si kakaovú plnku: Všetky prísady zmiešame, piškóty pridávame podľa potreby, tak aby plnka nebola príliš riedka ani hustá, aby sa dala natrieť.

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na cca 1 cm hrúbku.
Natrieme plnku a zrolujeme. Nakrájame ako roládu - cca 2 cm hrubé plátky. Uložíme na plech s papierom na pečenie. Predhrejeme si rúru na 190 stupňov a upečieme.