dusená červená kapusta - príloha k mäsu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 4 osoby: 1 kg červenej kapusty, 1 veľká cibuľa, 4 kyslé jablká, 60 g kačacej masti, 1 bobkový list, 2-3 klinčeky, soľ, 2 PL octu, 125 ml vody, 1 PL múky, 2 PL vody, 2 PL ríbezľového džemu, cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľa, kapustu a jablká najemno nakrájať.
Na masti opražíme cibuľu, pridáme kapustu, jablká, bobkový list, klinčeky, soľ, cukor, 2 PL octu, džem, 125 ml vody a podusíme do mäkka.

1 PL múky zmiešame s 2 PL vody, pridáme ku kapuste a povaríme, ochutíme soľou, cukrom, octom.

Obmena: namiesto vody, biele alebo červené víno.