Kura na červenom víne (Coq au vin) - môj tajný tip! na Vianoce, Valentina, ci iny sviatok!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 4 osoby:1 flaša červeného vína - suché,10 zŕn mletého čierneho korenia,1 hlavička cesnaku,4 kuracie stehná (alebo prsia),soľ, mleté čierne korenie, múka na obalenie,olej na opraženie,150 g šampiónov, 150 g slaninky, 2 cibule, 1 PL solamylu, cukor, 1 bobkový list,10 čučoriedok, 1 ČL horčice.

POSTUP PŘÍPRAVY

Deň vopred povariť 20min víno spolu so všetkými koreninami a očisteným prerezanými cesnakovými strúčikmi napoly. Odstaviť, vložiť mäso a nechať do druhého dňa marinovať.

Na druhý deň mäso vybrať, soľou a mletým čiernym korením okoreniť, obaliť v múke, opražiť do zlatova na oleji a vybrať. Cibuľu, slaninku a šampióny opražiť na výpeku do chrumkava. Pridať červené víno (v kt. sme marinovali kura deň vopred), cesnak odstrániť a kuracie mäso a variť 45minút.

Povarené mäso vyberať a odložiť na teplé miesto. Omáčku zahustiť so solamylom, ochutiť so soľou, mletým čiernym korením a cukrom.

Podávame so zemiakovým pyré, alebo opečenými zemiakmi s rozmarínom a dusenou červenou kapustou.

recept na kapustu:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22477

x