DOMACA KNEDLA*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg polohrúba múka,2čl cukor,1čl soľ,1 kocka droždie,mlieko podľa potreby-pol litra a viac,2 -3 pl olej,1 vajíčko

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku vsýpeme do misy,pridáme soľ,cukor,vajce,rozmrvené droždie a toľko letného mlieka,aby nám vzniklo hustejšie cesto.Pridáme olej a poriadne premiesime.Zakryjeme a necháme .1-1,5hod.kysnúť.Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti,urobíme bochníčky a necháme podkysnúť.Po jednom zvinieme do tvaru knedle,ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku20 minút.Voda v rajnici pod parákom musí vrieť.Vyberieme pomocou podberáka,ja dávam na olejom pomastenú tacku,potrieme olejom. Mne sa vždy podaria 4 knedle,lebo spravím redšie cesto,tak musím pridať múku.Dá sa aj zamraziť,nemrví sa,je chutná.Z tohto cesta môžu byť aj buchty na pare.


Hodila by sa kategoria PRILOHY

najlepšia knedľa,čo poznám
bez kvasku
už kysne
vykysnuté cesto
na doske
budú štyri knedle
Už naparená
hotové knedle
z cesta aj knedle aj buchty
Naparená a nenaparená knedľa
knedľa vo vedľajšej úlohe