Jogurtová charlotta s malinami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

ROLÁDA: najjednoduchší spôsob na roládu mám od nebohej babičky, ktorá všetky suroviny rátala na hrste. Čiže potrebujete 4 žĺtka * 4 hrste práškového cukru * 4 hrste polohrubej múky * sneh zo 4 bielkov * redší džem na potretie rolády * NÁPLŇ: 1 liter bieleho jogurtu * 6-7 PL práškového cukru * 1-2 PL rumu * malé drobné bobuľovité ovocie * 2 potravinárske želatíny * potravinárske farbivo ružové (vyzeralo to tak krajšie ako keby bola náplň iba biela)

POSTUP PŘÍPRAVY

Charlottky sú nádherné zákusky s jednoduchým postupom, vyzerajú síce trocha zložito, ale nie je to nič ťažké. Iba taká hračička.

1. Tentokrát sa mi charlotta docela podarila, ostal z krstín iba tento jeden kúsok, tak som ho stihla aj odfotiť :-) Aby ste sa dopracovali k takejto fajnovej dobrotke, treba robiť nasledovné: :-)))
2. Upečte jednoduchú roládu: k 4 žĺtkom pridajte 4 PL práškového cukru a vymiešajte elektrickým šľahačom do peny. Väčšinou to nerobím, ale pri charlottách prifarbím toto cesto žltým potravinárskym farbivom, aby bola charlotta krásna farebná a pekne ukázala vyklopená a prekrojená. Takže ak máte, pridajte zopár žltých zrniečok a dobre rozmiešajte. K vymiešaným žĺtkom pridávajte po jednej hrsti múky s jednou lyžicou tuhého snehu z bielkov. POmaly zašľahajte 4 hrste múky a vyšľahaný sneh, cesto rozotrite na mastný papier na plechu, upečte roládu a horúcu ju zviňte.
3. Polovychladnutú roládu rozmotajte, naplňte redším džemom najlepšie červenej farby, a opäť zviňte do rolády.
4. Roládu nechajte úplne vychladnúť.
4. Do litra bieleho jogurtu primiešajte práškový cukor podľa chuti, dala som asi 7 polievkových lyžíc, trocha potravinárskeho farbiva červeného, aby pekne ukázala, keď ju rozkrojíte,
5. pridajte rum,
6. želatíny urobte podľa návodu na obale a pridajte ju k jogurtovej náplni.
7. Do jogurtu nahádžte ešte nejaké drobné ovocie, ak nemáte bobuľovité, pridajte jednoducho to, čo máte doma v špajzi. Ak máte väčšie ovocie, tak ho nakrájajte na drobné kúsky, aby sa charlotta lepšie krájala.
8. Oválnu misu vysteľte potravinárskou fóliou, roládu nakrájajte,
9. roládkami vysteľte celú formu,
10. a nalejte jogurtovú zmes. Dajte stuhnúť do chladničky najlepšie do druhého dňa.
11. Na druhý deň odrežte prečnievajúce roládky, vyklopte charlottu na tanier a dobrú chuť!