Výborná kuracinka s omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg kuracích pŕs, marináda: 1-2PL kari korenia, 2PL horčice, 2PL kečupu, soľ, mleté č.korenie, ml.paprika alebo cca 2ČL grilovacieho korenia, 2PL olivového oleja, štipka mletého chilly, cca 4 šplechy sójovej omáčky, okrem toho: kelímok smotany na varenie, syr v črievku alebo cca 100g tvrdého syra(môže kľudne aj viac), 1PL hladkej múky, cibuľa, cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia pokrájame na kocky a dáme marinovať na noc (alebo aspoň pár hodín) do chladničky.
Cibuľu a cesnak nasekáme na drobno a opražíme na troche oleja, pridáme kuracie prsia a orestujeme. Necháme dusiť na vlastnej šťave do mäkka. Potom pridáme syr a polovicu smotany. V druhej polovici rozmiešame 1PL hladkej múky a zahustíme omáčku. Ak by bolo náhodou omáčka hustá, zriedime mliekom. Podávame s ryžou alebo cestovinou. Je to fakt veľmi chutné.
Dnes sa mi konečne podarila aj výborná ryža, tak možno len na inšpiráciu, kto chce.... Na troche oleja orestujeme pokrájanú cibuľu a 2-3 strúčiky cesnaku, pridáme dobre premytú a zcedenú ryžu(ja som dala 1hrnček o objeme 400ml), pridáme hrášok a mrkvu, osolíme, premiešame a zalejeme vodou, tak aby bolo asi 2cm nad hladinou ryže(mne to vyšlo na 1a 1/2 hrnčeka vody) a varíme.