Bulgur s marinovaným kuracím gyros a hráškom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 1 šálka bulgur * 2 šálky vody * 2 kuracie prsia * 200g mraz.hrášok * ..... Marináda na maso : 2 ML gyros korenie *1 ML červená paprika * 1 ML chilli omáčka * 1 ML vegeta * 1 PL horčica * 1 PL kečup * 1 cibuľa * 2 PL olej * ... soľ podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

- najskor si pripravíme maso: nakrájame ho na rezance a cibuľu na plátky
- pridáme koreniny na marinádu
- dobre premiešame a necháme chlade odpočívať aspoň 4 hod / príp. na noc/ ... ja som si ho pripravila ráno a robila až teraz pred večerou
- bulgur pripravujem podľa Darinky /Dandy/ - tj. prepláchnem ho
- zalejem 2 násobkom horúcej vody, s trošičkou oliv.oleja a ochutím soľou, alebo vegetou, dám variť na 5 min, zakryjem pokrievkou a nechám na 1/2 hod spariť
- bulgur hotový / a sú ho dva druhy, ja mám ten vačšej veľkosti, viacej mi vzhľadovo pripomína ryžu - teda aj deťom, tak im nemusím vysvetľovať čo vlastne jedia :)) /
- veľkú panvicu si nahrejeme /bez oleja/ ... a vložíme namarinované maso a opekáme - bez pokrievky, ideálny je na to wok, ale keď nie je stačí riadna panvica s tefl.dnom
- keďže namarinované masko je hotové coby-dup, ochutnáme ho a keď je zhruba hotové, prihodíme prepláchnutý hrášok a dovaríme tak, aby hrášok zostal chrumkavý .... do hrášku pridávam aj trošičku pr.cukru
hotovka a už to iba spolu zmiešame s bulgurom
- spolu prehrejeme, ochutnáme, či tam ešte netreba soľ, alebo vegetu a máme obed - večeru hotovú v priebehu 1/2 hodiny
- no a je to ohromne dobréééé