Corn bread



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrncek kukuricnej muky * 1 hrncek preosiatej polohrubej muky * 2 PL cukru * 4 cajove lyzicky prasku do peciva * 1/2 cajovej lyzicky soli * 1 vacsie vajce * 1 hrncek plnotucneho mlieka * 1/3 hrnceka kyslej smotany * 1/4 hrnceka rastlinneho oleja *

POSTUP PŘÍPRAVY

Prikladam dalsi recept z kukuricnej muky. Prvy krat som ho ochutnala az v Amerike, a odvtedy patri k mojim oblubenym priloham. Vzdy siahnem po nom ako prvom : ) Corn bread sa pouziva ako jedna z priloh k pecenemu masu. Videla som ho uz v roznych formach, pouzite hocijaku formu aku doma najdete. (napr. muffin, forma na biskupsky chlebik, ci len obycajna stvorcova....Ma chut nieco medzi slanym a sladkym, jednoducho je jedinecny.

Tento recept je naozaj ,,easy ''. Vsetky ingrediencie zmiesame spolu v jednej mise, najlepsie elektrickym mixerom.
dolezite je aby forma bola dobre vyzana tukom. Pripravenu zmes vlejeme do formy ( hocijaka, tu sa casto pouziva muffinova ) a pecieme pri 220 stupnoch az do zlatista.
....uz len to masko nam chyba : )
...