PLNENY KAPUSTNY LIST_HOLUBKY*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pekná hlávka kapusty,kyslá kapusta aj so šťavou,mleté mäso,ryža,mleté čierne korenie,cesnak,soľ ,1-2 vajíčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Vo veľkom hrnci dáme variť vodu s troškou oleja.Kapustový hlúbik narežeme na kríž a hlúbikom nahor dáme do vriacej vody.Postupne orezávame listy,ktoré sa vo vode sparia a mäknú.Ide to pomaly.Hrubú stranu listov obrežeme.Ryžu opláchneme a udusíme.Nemusí byť úplne mäkká.Zmiešame s pomletým mäsom,ochutíme cesnakom,korením,soľou,pridáme vajíčka a dobre premiešame.Môžeme dať aj vegetu.List si položíme na dlaň orezanou stranou ,dáme za lyžicu plnky ,stočíme a z oboch strán prstom konce zatlačíme dnu.Do hrnca dáme vrstvu kyslej kapusty,na ňu ukladáme vedľa seba holubky.Prikryjeme dalšou vrstvičkou kapusty a postup opakujeme,kým neminieme všetky listy.Navrch dáme kapustu.Vlejeme vodu z kapusty(asi do jednej štvrtiny) a dusíme pomaly v rúre alebo na šporáku.POZOR,aby zo spodu neprihorelo.
Pred podávaním prikryté opečieme na panvici,najlepšie na bravčovej masti.Dostanú takú karamelovú príchuť.
JE TO PIPLACKA,ale výsledok stojí za to.
Mäso dávam bravčové,hovädzie alebo morčacieho stehno.Nie prsia,tie sú suché,pomer zhruba jedna k jednej.

hlávka kapusty,z ktorej orezávame listy-vo vriacej vode s olejom
restovanie ryže
podliať vodou a dusiť
mleté mäso,vajíčka,cesnak,korenie,vegeta-soľ
zmiešaná ryža s mäsom na liste
kyslá kapusta,zvyšné listy,
vrstva holubkov
zas kyslá kapusta,listy,holubky
už opečené na panvici ,najlepšie na bravčovej masti,s karamelovou chuťou