NÁŠ OBLÚBENÝ NEDELNÝ OBED-PODLA MOJEJ MAMINY...polievočka, masko s plnkou a kompotik.:-)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

POLIEVKA S PECENOVYMI KNEDLICKAMI -balicek kuracej pecienky, 4-5strucikov cesnaku, 1vajicko, sol, biele korenie, cervena paprika-mleta sladka, majoranka, struhanka, 1cela cibula,1petrzlen, 2-3mrkvy, struhany celer aj kalerab, kuraci bujon a cele cierne korenie. PEČENE KURA- cele kurča, sol, zmes korenia na pecene kura, PLNKA-asi 7predvčerajsich rožkov, 1vajičko, sol, trochu oleja, petrzlenova vňat, mlete korenie. KOMPOTIK- 8alebo viac jablcok, 3drievka celej škorice, par klincekov, 2vanilkove cukry a krystalovy cukor-podla toho kto lubi viac alebo menej sladke.

POSTUP PŘÍPRAVY

POLIEVOČKA-najprv pečeňove knedličky-do hlbokej misky dame umytu pečienku, vajicko, prelisovany cesnak, koreniny a sol, struhanku a pomixujeme(dame tolko struhanky aby sa dali robit knedliky), potom ich malou lyžičkou davame do horucej osolenej vody. po cca 15minutach k nim vlozime ostatnu zeleninu, cele cierne korenie a varime kym nezmäkne, potom pridame bujon a podla chuti sol alebo vegetu a nakoniec sa z polievky vyberie cela cibula a petrzlen, ostatne spapame.:-)
KURČA- umyte kurča trochu osolime, a potrieme korenim na kurca, dame na pekac, podlejeme vodou a pokapeme troskou oleja..dame piect a medzitym pripravime ´´PLNKU´´- rokzky namocime do mala vody s trochou mlieka(aby neboli velmi rozmocene), vytlacime vodu, pridame vajicko, sol, korenie petrzlen a trosku oleja, pomiesame a pridame na pekac ku kuriatku asi po polke pecenia, a jak aj kuriatko aj plnku polievame vypekom.plnku mozno prikryt v trube alobalom keby bola uz hotova a kura este nie..
KOMPOTIK- umyte, osupane a vykôstkovane jablcka pokrajame na stvrtiny, dame do hrnca s dostatocnym mnozstvom vody, pridame skoricove drievka, klinceky cukor a vanilkovy cukor a varime kym jablcka nezmäknu a nechame vychladnut..a kompotovy ´´vyvar´´ je super jablkova stava.:-)
DUFAM ZE NIEKOHO TENTO RECEPT UPUTA, MNA VZDY ZACHVATI NOSTALGIA KED VARIM NASE OBLUBENE JEDLO..:-)