Zapekané kuracie prsia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 rezne kuracích pŕs, soľ, ml.čierne korenie, vegeta, hladká múka, olej na vysmážanie, 3PL tatárskej omáčky, 2PL nastrúhaného údeného syra, nasekaná petržlenová vňať (môže byť aj sušená) 1 vajce, 1PL hladkej múky.

POSTUP PŘÍPRAVY

viď foto...

Kuracie rezne jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou a necháme postáť 10 minút.
Potom obalíme v hladkej múke.
a opečieme na oleji z oboch strán. Takto pripravené rezne rozložíme na dno vymastenej zapekacej misy.
Tatársku omáčku zmiešame z vajcom, s nastrúhaným syrom, trochu ml. č. korenia, hladkou múkou a petržlenovou vňaťou.
Plnku navrstvime na každý opečený rezeň. ( Nech Vás to nepomýli, ja som robila dvojitú dávku). Vložíme do rúry a zapekáme cca 30 minút pri teplote 180 C.
Upečené. Rezne nám chytia krásnu zlatistú farbu. Podávame so zemiakovým pyré.
A tu sú krásne v priereze. (ospravedlňujem sa za nevydarenú foto, ale dochádzali mi batérky). Prajem dobrú chuť.