Meninková oriešková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: najlepšie osvedčený podľa sebaPlnka: oriešková: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti( ja dávam 6 vanilkových cukrov a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 hery a 1/2 masla alebo 1 celé maslo( kto ako chce a má skadom v chladničke)Poťah: 90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citronRuža: hladká múka, p. cukor, maslo, farbivoOvocie: želatínové

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnka: v 1/2 l mlieka si rozmiešame 2 zlaté klasy, pridáme cukor a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame heru s maslom.

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.

Všetko som nefotila, lebo som mala pocit, že sa mi torta vôbec nepodarí.

Potiahnutá torta
iný pohľad
Všetko najlepšie...