Syrové nachos s domácou salsou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mexická dobrotka na slovenský spôsob ;o))))

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk detail

Potrebujeme: tortillové placky - konzerva lúpaných paradajok - papričky jalapeňos alias baranie rohy ;o))) - cibuľa - mletý koriander alebo iné bylinky - 2 druhy tvrdého syra (najlepšie eidam a chedar, my sme dnes mali eidam a ementaler) - ľadový šalát - olej
1. Príprava salsy: lúpané paradajky z konzervy nakrájame nadrobno a vložíme späť do nálevu. Môžte použiť aj čerstvé lúpané paradajky, ale v tom prípade bude mať salsa inú chuť, lebo chýba nálev (ten sa dá nahradiť nálevom z baraních rohov, pardon - z "jalapeňos").
2. Nakrájame aj baranie rohy (odporúčam odstrániť zrniečka zvnútra). Nakrájame aj cibuľu a všetko dobre premiešame.
3. Hotovú salsu ochutíme nálevom z baraních rohov a mletým koriandrom, ak máte. Ja som nezohnala, tak som tam struhla trochu bylinkovej soli.
4. Tortillové placky prekrojíme na 4 kusy a na sucho opražíme zľahka na panvici. Ale len zľahka, aby mierne zhnedli. Mimochodom - šikovné maminy, nemáte recept na domáce tortillové placky? Tuším je to len múka a voda, akurát potrebujem poradiť pomer, vopred vďaka!!!
5. Opečené placky poukladáme na plech potretý olejom. Aj samotné placky potrieme olejom, ale len tak kvapôčkou, ani nemusí byť. Nahrubo nastrúhame 2 druhy syra, zmiešame a na placky naukladáme kôpky. Navrchu ozdobíme kolieskom papričky.
6. Zapečieme v predhriatej rúre na 200 stupňnov, tak 5-10 minút, kým sa roztopí syr. Servírovanie: salsa v miske do stredu taniera, naokolo posypať nakrájaný ľadový šalát a naukladať hotové nachos. Ľahučká a chutná večera je na svete, dobrú chuť!!!