Kuracie prsia Stroganov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia, mala som z 1 1/2 kuraťa, 1 cibuľa - dnes som na ňu v tej rýchlosti zabudla, 1/2 pohára ster. uhoriek, 3 PL horčice, 1-2 PL kečupu, mlieko podľa potreby cca 3-4dl (môžebyť aj smotana, ja už som nemala), 1 PL hl. múky, soľ, ml. korenie, olej, príloha - cestoviny

POSTUP PŘÍPRAVY

Večer som sa narýchlo rozhodovala, čo uvariť na zajtra a napadol ma tento recept, mám ho z kuchárskej knihy pre veľké prevádzky a doma som ho ešte nevarila. Síce tu už taký recept je, ale bez obrázkov, tak si tento môj dovolím sem vložiť.

Kuracie mäsko si pokrájame na rezance, orezky hodíme Murovi a dáme smažiť na troške oleja do biela. Samozrejme, keď nezabudnete, osmažte si najskôr cibuľ a potom mäso. Potom pridáme soľ a korenie podľa chuti, horčicu a kečup. Keď je treba podlejeme, ale nie veľmi, aby sa mäso nevarilo, ale dusilo.
Pridáme na jemno nastrúhané uhorky a dusíme, keďže kuracie je hotové raz-dva, netreba dlho. Ja som si medzitým dala variť cestovinu.
V mlieku si rozmiešam múku, vlejem do panvice a nechám povariť. Podľa potreby dosolíme, dolejeme mlieko a keďže som nemala smotanu, dala som kúsok masla. Podávame s cestovinou.