Orechové kocky s francúzskou šľahačkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dg práškového cukru, 4 vajcia, 10 dg mletých orechov, 20 dg polohrubej múky, 10 lyžíc vody (5 horúcej, 5 studenej), trochu prášku do pečiva (ani nie pol balíka) Na krém: 6 dl šľahačkovej smotany, 12 dg várovej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

...

Deň vopred si uvaríme smotanu s čokoládou. Po vychladnutí odložíme do chladničky minimálne na 12 hodín.
Žĺtka, cukor a horúcu vodu si vyšľaháme. (nech vás nemýli, že mám len dve žĺtka, robila som z polovičnej dávky)
pridáme múku s práškom do pečiva a orechy
... a dobre zamiešame...
vyšľaháme si bielka so studenou vodou
spolu to zmiešame
..a vylejeme na plech vystlaný mastným papierom. Pečieme pri teplote 175 st.C ani 17 minút.
A máme upečené. necháme vychladnúť, vyklopíme. Šľahačku si vyšľaháme a rozotrieme na upečený plát.
Nakrájame na kocky. Do stredu každej kocky vložíme lieskový orech.