Tvarohovo ovocná štrúdľa

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1x lístkové cesto
1x hrudkovitý tvaroh
zmes záhradného ovocia najlepšie čerstvé alebo mrazené - ríbezle, maliny, jahody čučoriedky, černice
vanilkový cukor
práškový cukor do tvarohu podľa chuti
1x žĺtok do tvarohu
trochu palmarinu na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

cesto vyvaľkáme na tenšie 2-3 pláty podľa hmotnosti balenia.
Pripravíme si plnuku - tvaroh rozmačkáme s práškovým, vanilkovým cukrom a žĺžkom
zmes natrieme asi do polovice na cesto a posypeme ovocím.
Kraje zahneme do vnútra aby keď sa zatáča nám všetko nevytieklo.
Zatočíme. Preložíme na plech potrieme roztopeným palmarinom a dáme piecť. Chutí božsky a hneď sa minie.
Dobrú chuť.