Punčové kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 5 vajec * 5 PL vody * 200g polohr.muky * 200g prask.cukru * 1/2 balicka prasku do peciva PLNKA: 4dl mlieka * 50g cukru * 100g kandizovaneho ovocia alebo hrozienok (moze byt aj menej,podla chuti) * 200g mletych orechov * 300g detskych piskot * 1PL kakaa * 2PL marhuloveho alebo ribezloveho lekvaru * rum * cokolada na polevu

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajuci zakusok nielen na Vianoce :o) piekla mamulka Martulka.
Este poznamka, cesto na obrazku je iba zo 4 vajec, tak ked mate radi tensie, tiez si prisposobte ostatne suroviny na piskotu.

Zltka, praskovy cukor a vodu vymiesame do penista. Pridame muku, kypriaci prasok a tvrdy sneh z bielkov. Na vymastenom a vysypanom stredne velkom plechu upecieme (150stupnov alebo tradicne ako peciete). Na plnku si v mlieku prevarime orechy, cukor, kakao, kandizovane ovocie a 1 PL lekvaru. Do horucej hmoty primiesame pomlete alebo podrvene piskoty. Dochutime rumom (prip.rumovou esenciou). Cesto vyklopime z plechu a potrieme druhou lyzicou lekvaru, na lekvar natrieme vychladnutu plnku. Pokrajame na kocky 5x5 cm a oblejeme cokoladovou polevou. Skladujeme prikryte, v chlade.