Panenka v pomarančovo - zázvorovej marináde



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 0,5 kg bravčovej panenky, kôra a šťava z jedného pmaranča, cca 2 cm postrúhaného čerstvého zázvoru, 1 PL medu, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborné, jemné mäsko z exotickým nádychom...:-)

Pripravíme si marinádu z pomarančovej šťavy , kôry, medu a nastrúhaného zázvoru. Mäsko umyjeme a naložíme do marinády na 2 hodky alebo na noc...
...mäso po odležaní sprudka opečieme na panvici...( pozor dosť to prská)
...po opečení mäsko preložíme do pekáča a zalejeme výpekom a zvyšnou marinádou. Dáme piecť do vyhriatej rúry cca 200stupňov asi na 30 - 45 min...Ak vám mäso prihára treba prikryť alobalom...
... počas pečenia treba mäsko polievať výpekom a sledovať aby neprihorelo. Po upečení podávame z ryžou, zeleninou alebo čímkoľvek čo máme radi, mäsko je výborné aj samé má jemnú voňavú chuť. :-)