Kinder Pingui



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na CESTO: 6 vajec 6 PL kr. Cukru 6PL teplej vody 6 PL hl. Múky 2 PL horkého kakaa 1 bal. pr. do pečiva Smotanový krém: 5 dl šľahačky 1 PL želatiny ( u nás je to jeden balíček cukrárenskej) 1 PL tekutého medu ½ káv. lyž. vanilkovej arómy (tekutá-v malých fľaškách) Čokoládový krém: 15 dkg vár. Čokolády 10 dkg Hery 1PL vody 2PL oleja Poleva: 20 dkg vár. Čokolády 10 dkg Hery 3PL oleja 1PL vody 1 PL pr. cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept som dostala mailom. Vypadá zložito, ale naozaj nie je! Musela som ho deťom spraviť a je fantastický. Na troch kráľov pečiem znovu!
Príprava:
Z prísad na cesto upečieme 2 pláty. (ja som upiekla 1 plát, ktorý som prerezala).
Žĺtka s cukrom vymiešama do penista.Pomaly primiešame vodu a múku zmiešanú s pr. do pečiva.
Pomaly primiešame kakao.(čím pomalšie vmiešavame kakao-tým je cesto tmavšie.—vlastná skúsenosť  ) Používam výlučne kakao z Kauflandu, 200g balenie, Grande, s plachetnicou.
Pridáme tuhý sneh z bielkov a pečieme na vymastených plechoch pri 200°. Cesto sa rýchlo upečie-treba dávať pozor.!!!!
Krém: Prísady na smotanový krém rozdeliť na 2 časti.Polovicu želatiny (dala som celý balíček tej potravinárskej želatíny, lebo som si nebola istá, koľko teda dať, či 1 PL či celý sáčok) namočíme do cca 3PL vody,necháme asi 5 min nabobtnať a pomaličky na slabom ohni zohrejeme. Vyšľaháme šľahačku a pomaly pridáme roztopenú želatinu a prilejeme rozpustený med. Vyšľaháme tuhú šľahačku ,ktorú nanesieme upečený na plát cesta a vložíme na cca 30 min do chladničky.
Medzitým nad parou rozpustíme čokoládu a keď je rozpustená,pridáme Heru a olej a dobre spolu premiešame,aby bola vláčna. Keď trošku vychladne,nanesieme na šľahačkový krém a znovu vložíme do chladu.
Keď je čokoláda mierne stuhnutá,vyšľaháme druhú polovicu šľahačky s medom a želatinou,nanesieme na čokoládu a prikryjeme druhým plátom. Polejeme polevou a necháme stuhnúť.
Trošku sa to zdá zložité-ale nie je… A výsledok naozaj stojí zato. Oveľa lepšie a chutnejšie,ako originál
Kinder Pingui.

Upečieme si samostatne dva pláty alebo jeden a ten prerežeme.
Zelatínu si roztopíme podľa návodu na obale.
Šlahačku (a teda aj želatínu) robíme z polovičnej dávky! potom si spravíme dalšiu. Vyšľaháme ju, pridáme po troške vychladnutú želatínu a lyžicu medu.
na plát rozotrieme šľahačku a necháme stuhnúť na chlade.
vo vodnom kúpeli si pripravíme čokoládovú polevu. necháme ju trochu vychladnúť.
Rozotrieme na plát so šľahačkou a zas necháme stuhnúť.
Medzitým dávajte pozor na maškrtníkov, ktorí už dotiahnu na linku a mohli by vám nepozorovane vziať hrniec s čokoládou.
Kým tuhne čok. poleva na zákusku, pripravte si želatínu, vyšľahajte šľahačku. pridajte do nej želatínu a med znovu tak, ako ste to robili predtým. natrieme na plát so šľahačkou a čokoládou a prikryjeme druhým plátom. Vrch polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. krájame horúcim nožom!
rezíky