Syrovo-orechové štvorčeky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100g ml.orechov, 100g hl.múky, 75g syru typu Niva, 50g masla, 50g sl.smotany, 1PL bieleho vína, soľ, polovičky alebo štvrtinky orechov, vajíčko na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Vynikajúce slané pečivko!!!
Cesto je podobné lineckému, dá sa použiť aj iný syr a ak je menej slaný, tak cesto viac dosoľte. Vhodné hamky k vínku, receptík som nedávno dostala od veľmi dobrých známych Terky a Petra. Ďakujem.

Cestíčko riadne vymiesime, ak nemáte víno, nič sa nestane, ani ja som kvôli tomu neotvárala fľašu.....dáme aspoň na pol hodinku do chladu.
cestíčko pripravené, vyvaľkáme...
povykrajujeme, položíme na čistý plech
natrieme vajíčkom(inak by sa orechy zošmykli) a dáme kúsky orechov
upečieme vo vyhriatej rúre
dobrú chuť!