Piadina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto pre 11-12 piadin 1kg hladkej múky 250 g bravčovej masti polievková lyžica soli (20g) sodabicarbona vlažné mlieko alebo voda plnka: parmská šunka alebo saláma , stracchino alebo tavený syr rukola

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku, masť, soľ, sodabicarbonu, mlieko vymiesime do hladkého cesta ktoré sa nelepí na nádobu, necháme pol hodinu odpočívať. Vznikne nám krásne hladke cesto. Rozdelíme na 11-12 rovnakých častí ( mne jedna piadina vychádzala na 100 g :-) Rozvalkáme na priemer približne veľkosti našej teflonovej panvice ( cca na 28-30 cm). Pečieme na teflonovej panvici na sucho, ked sa nám začnú tvoriť bubliny pritláčame ich lopatkou. Pečieme z oboch strán.Takto upečieme všetky placky a môže ich podávať plnené alebo skladovať vychladnuté v sáčku aby nevyschli.

Plnime ich tak že jednu polovicu natreme taveným syrom a naložíme krúžky salámy dáme ešte ruccolu a prehneme na polovicu a dáme ešte raz zohriať na panvicu stačí pár secund z oboch strán len aby sa zohriala, hotovú piadinu vyberieme a prerežeme napoli a podávame.
Takúto piadinu môžeme plniť čím chceme, ale my sme si oblúbili túto variantu lebo je najdostupnejšia,
...malý typ - bez rukoly to tiež nie je ono :-)

Múka, masť, soľ, sodabicarbona, mlieko
pridáme masť
vymiesime
takto by malo vyzerať naše cesto
a takto vyzerá po pol hodine odpočinku- cesto je krásne hladke
rozdelíme cesto a vyvalkáme
opekame na teflonovej panvici
opekáme z oboch strán
a prajem dobrú chuť