Kolieska s orechovou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 150 g múky, 150 g margarínu, 150 g mletých orechov, 100 g práškového cukru, štipka kypriaceho prášku, 1 balík vanilínového cukru. Na plnku: 140 g práškového cukru, 140 g mletých orechov, 2 PL rumu, 2 PL citrónovej šťavy.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme - nie veľmi na tenko. Potom z neho vykrajujeme menšie kolieska, uložíme ich na plech a pečieme vo vyhriatej rúre. Pripravíme si plnku: Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme mleté orechy, rum a citrónovú šťavu. Vychladnuté kolieska spájame po dve orechovou plnkou. Zvrchu kolieska ozdobíme čokoládovou polevou a kúskom celého orecha. ( my sme dali arašid )