Švédsky krupicový nákyp



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1l mlieka,150g detskej krupice,2 vanilkové cukry,150g cukru,štipka soli,2 vajcia,3 polievkové lyžice masla alebo margarínu,1 pohár zaváraného ovocia,1 čajová lyžička mletej škorice,za hrsť mletých vlašských orechov.

POSTUP PŘÍPRAVY

kuk dole...

toto všetko a odporúčam čo najhlbšiu nákypovú formu
Takže uvaríme si krupicu z uvedených prísad a snažíme sa "nekoštovať" :-))
...poprípade deti nejako zabaviť...
do mierne vychladnutej krupice pridáme žĺtky s maslom
bielky do tuha vyšlahané
na a ideme vrstvit.Nalejeme prvú polovicu,dáme ovocie(ja som sa už nemohla pozerať na tie hrušky v chladničke)
a prikryjeme druhou časťou,a znova obložíme ovocím.
Na vrch nakrájame maslo a rovnomerne rozložíme na vrch.Zvyšný cukor premiešame so škoricou a posypeme nákyp.V rúre upečieme do zlatista a tesne pred dopečením posypeme orechmi.
a finálny kúsok,podávame poliate kompotovou štavou.
A ešte pre nedočkavých ako ja nechajte aspon 3-4 hodiny odležať a stuhnúť,brúúú chuť ;-)