Maďarský guláš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca do 1 kg hovädzieho mäsa,2 zelené papriky,2 červené papriky,3 rajčiny,pór (alebo cibuľa),4 strúčiky cesnaku,1 PL rajčinového pretlaku,mletá červená paprika,MČK(skratka pre mleté čierne korenie ),soľ,mletá rasca,majoránka

POSTUP PŘÍPRAVY

V rýchlosti som kukala či je tu daný recept,ale nejak som nenašla alebo som prehliadla ak hej tak tu bude ešte raz...Tip ako máte podráždiť chute susedom :-))))))

Zeleninka.....
Mäsko ja som mala 700 g hovädzieho a asi 300g divinu tak som to zmiešala.....
Mäso si nakrájame...
Pripravíme si hrniec a nalejeme cca 5-6 PL oleja
Pridáme mäso....
Opekáme cca 7-8 minút.....
Kým nebude takéto....t.j.pustí šťavičku.....Mäso vyberieme......
Do výpeku vložíme nakrájaný pór alebo cibuľu....
nakrájanú zeleninku.....
pridáme 1 PL rajčinového pretlaku....
Premiešame...
Pridáme soľ,MČK,rascu.....
Mletú červenú papriku....tá tam musí byť !!!
Podlejeme vodou...množstvo tak,že akurát prikryjeme mäsko.....a varíme na miernom ohni.....
A varíme......a varíme......a varíme.....a varíme...... kým nám mäso nezmäkne t.j.3 hodinky určite....ak treba tak dolievajte vodu,ale ja som to nerobila nakoľko som chcela nech sa to samo zahustí.....ak by ste to chceli zahustiť tak doporučujem tam nastrúhať jeden zemiak ,ktorý tomu dodá tiež dobrú chuť....
posledných 5 minút nám chýba do konca tak pridáme majoránku....
A hotovo....Prosím nezľaknite sa toho dlhého obrázkového postupu,ale snažila som sa všetko nafotiť skoro všetko len moju maličkosť nie :-)))))))))) Vôbec to nie je ťažké a ani tá príprava....Prajem dobrú chuť....