Ježkovia Jožkovia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

28 dkg palmarínu, 12 dkg práškového cukru, 45 dkg hladkej múky, 1 žĺtok, citronová kôra, ľubovolná náplň: polovička vlašského orecha, lieskový orech, kúsok čokolády, sušené ovocie, hrozienka my sme dávali sušené marhule, na polievanie čokoládová poleva a strúhaný kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

Z príslušných surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky. Z cesta robíme guličky veľkosti vlašského orecha. Do guličky zapracujeme nami zvolenú náplň a vytvarujeme ježka do tvaru slzičky spravíme mu ňufáčik. Pečieme pri teplote 175°C 10 - 12 minút. Treba sledovať prvú várku aby sme nemali ježkou černoškov takže moc to netreba pripekať do zlatova pekne stačí upiecť. Po vychladnutí namáčame do čokolády a hneď do strúhaného kokosu. Nakoniec čokoládou dorobíme očká a ňufáčik ja som to robila tyčinkami, ktoré sa používajú na čistenie uší a nechajte si hustejšiu čokoládu na tie oči a ňufáčiky.