Kokosové ježe s karamelom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Karamel: 10 dkg kryštálového cukru,2 dcl vody Cesto: 6 vajec,25 dkg práškového cukru,30 dkg polohrubej múky,1 prášok do pečiva,5 dkg orechov. Poleva:36 dkg práškového cukru,25 dkg hery(palmarin,helia),10 PL mlieka,3 PL kakaa 25 dkg kokosu Tieto ježe my robíme pravidelne na Vianoce a chutia nám viac ako medové lebo su jemnejšie.

POSTUP PŘÍPRAVY

príprava je v postupe

pripravíme si 10 dkg cukru a ideme karamelizovať
cukor sa rozpustil,tak ho zalejeme 2 dcl vody(ja zalievam teplou)lepšie sa cukor rozpúšťa.Hotový dáme vychladiť.
Vymiešame si 6 žltkov s 25dkg prášk.cukru
A po troche prilievame vychladnutý karamel
Do vymiešaneho pridáme vyšľahaný sneh z bielkov,orechy a múku s práš.do pečiva
A poriadne premiešame
Vylejeme na vymastený plech a upečieme
Keď je cesto vychladnuté porežeme ho na kúsky.
A pripravujeme polevu:heru si roztopíme na miernom plameni
Do toho pridáme 36 dkg prášk.cukru
A 3 lyžice kakaa
A 10 PL mlieka a ešte trochu povaríme a dáme dole z platne
A v teplom obaľujeme ježe
A ešte do kokosu
A tu sú už hotové.Tak prajem nech sa vydaria.