Kokosové ježe s karamelom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Karamel: 10 dkg kryštálového cukru,2 dcl vody Cesto: 6 vajec,25 dkg práškového cukru,30 dkg polohrubej múky,1 prášok do pečiva,5 dkg orechov. Poleva:36 dkg práškového cukru,25 dkg hery(palmarin,helia),10 PL mlieka,3 PL kakaa 25 dkg kokosu
Tieto ježe my robíme pravidelne na Vianoce a chutia nám viac ako medové lebo su jemnejšie.
POSTUP PŘÍPRAVY
príprava je v postupe
|
pripravíme si 10 dkg cukru a ideme karamelizovať |
|
cukor sa rozpustil,tak ho zalejeme 2 dcl vody(ja zalievam teplou)lepšie sa cukor rozpúšťa.Hotový dáme vychladiť. |
|
Vymiešame si 6 žltkov s 25dkg prášk.cukru |
|
A po troche prilievame vychladnutý karamel |
|
Do vymiešaneho pridáme vyšľahaný sneh z bielkov,orechy a múku s práš.do pečiva |
|
A poriadne premiešame |
|
Vylejeme na vymastený plech a upečieme |
|
Keď je cesto vychladnuté porežeme ho na kúsky. |
|
A pripravujeme polevu:heru si roztopíme na miernom plameni |
|
Do toho pridáme 36 dkg prášk.cukru |
|
A 3 lyžice kakaa |
|
A 10 PL mlieka a ešte trochu povaríme a dáme dole z platne |
|
A v teplom obaľujeme ježe |
|
A ešte do kokosu |
|
A tu sú už hotové.Tak prajem nech sa vydaria. |