Medovnikova chalupka-medovniky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

50g medu 250 g krupi.cukru 150 g rastlin. tuku 625 g hladkej muky 1 a pol lyžič. perník.korenia nastrúhanú citronovú kôru(nemusí byť) 25 g kakaa 1 vajce 1 lyžička sody bikarbony 2-3 lyžice rumu(nemusí byť) Poleva: 200g pras.cukru, 1 bielok, par kvapiek citr.stavy, 1CL Solamylu

POSTUP PŘÍPRAVY

Med,cukor a tuk dáme do hrnca necháme na miernom ohni alebo nad parou kým sa cukor nerozpustí.Potom necháme vychladnúť.Múku,perníko.korenie a jedlú sodu premiešame v mise a pridáme tam vajce rum a medovú zmes z hrnca.Vymiešame a dáme do mikrotén.sáčku na jeden den do chladničky.Na druhý den vyvalkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme podla šablony.Zo zbytku cesta vykrajujeme dvere komín,zvieratka a podobne.očieme pri 180 stupnoch a asi 20 min. na papieri na pečenie.A po upečení vychladené pláty lepíme a zdobíme.

Med,cukor a tuk dáme do hrnca necháme na miernom ohni alebo nad parou kým sa cukor nerozpustí.Potom necháme vychladnúť.Múku,perníko.korenie a jedlú sodu premiešame v mise a pridáme tam vajce rum a medovú zmes z hrnca.Vymiešame a dáme do mikrotén.sáčku na jeden den do chladničky.
.Na druhý den vyvalkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme podla šablony.Zo zbytku cesta vykrajujeme dvere komín,zvieratka a podobne.očieme pri 180 stupnoch a asi 20 min. na papieri na pečenie.
A po upečení vychladené pláty lepíme a zdobíme. Na polevu cukor/ predtym este aspon 2x preosejeme cukor cez sito/, bielok a citr.stavu miesame aspon 10-15 minut / ja som ju miesala v kuch.robote/ az pokial poleva neostava na metlicke stat-nesteka.Ak je riedka, tak sa prida Solamyl alebo cukor, ak je velmi husta, tak sa riedi po troske vodou.
Ja som najprv jeden den cesto spravila, na druhy den som piekla, a na treti den zdobila.A vysledok vidite aj sami.Na prvykrat, co som robila chalupku, tak si myslim , ze je to OK, co vy na to??:))
Podla tejto receptury som piekla aj samotne medovniky, ale do samotneho cesta som pridala este pomlete orechy
cela kopa nasich medovnickov:))