Kuracie stehienka s kyslou kapustou a zemiakmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4-6 celých kuracích stehien, 4-6 plátkov slaninky, 0,5kg kyslej kapusty, 1 cibuľa,olej alebo masť, soľ, rasca/mletá alebo celá/, zemiakov toľko, koľko spapáte ako prílohu

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu pokrájame, speníme na masti.Kyslú kapustu opláchneme vo vlažnej vode a pridáme ju k popraženej cibuli, podľa chuti prisolíme a dusíme takých 15min.
Udusenú kapustu dáme do zapekacej misy, na ňu poukladáme dobre osolené kuracie stehná, orascujeme ich a prikryjeme plátkami slaninky.
Zapekaciu misu zatvoríme, ak nemáme pokrievku, zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 180-200stupňov, pečieme zakryté zhruba 30-40min., potom odkryjeme a dopečieme.
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na štvrťky a uvaríme v slanej vode. Uvarené posypeme petržlenovou vňaťou alebo posekanou pažítkou.Mňam.
Dobrú chuť.