Vynikajúúúúúúúúúca torta s čokoládou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto:
4x vajíčka
200g práškového cukru
1x vanilkový cukor
125ml mlieka
125ml oleja
250g hladkej múky
1x kypriaci prášok
štipka soli
1x ozdobné zdobenie tmavé dr. oetker(ako vyzerá nájdete na www.oetker.sk)


na pokvapkanie:
2-3 PL rumu

na plnku:
2x šľahačky v prášku dr. oetker
250 ml studeného mlieka
25-30 g nastrúhanej čokolády

na posypanie:
nastrúhana čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

1.Na prípravu cesta ušľaháme šľahačom penu z vajec, cukru a vanilk. cukru. Mlieko zmiešame s olejom a múku zmiešame s kypr. práškom, soľou a tmavým zdobením. Striedavo v dvoch fázach do peny zapraujeme tekutinu a sypkú zmes ( na 1. stupni šľahača).

2. Hladké cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm) , na dno ktorej sme dali papier na pečenie. Uhladíme a pečieme v rozohriatej rúre.
ELEKTRICKÁ RÚRA 180stupňov
PLYNOVÁ RÚRA 2-3
TEPLOVZDUŠNÁ RÚRA 160 stupňov
čas pečenia: 40-45 minút

3. Upečený korpus necháme 10 minút vo forme chladnúť, nožom oddelíme od okraja formy a necháme úplne vychladnúť. korpus rozrežeme na 2 časti.

4. Náplň pripravíme podľa návodu na obale sušenej šľahačky, ale len s 250 ml studeného
mlieka. Do vyšľahanej šľahačky zľahka vmiešame čokoládu . Prvý diel korpusu položíme na podnos, pokvapkáme rumom a rovnomerne nenesieme polovicu náplne. Zakryjeme druhým dielom korpusu a tortu potrieme zvyšnou náplňou a posypeme čokoládou s pprášovým cukrom. Uložíme asi na cca 3 hodiny do chladu.