Najlepšie medovníčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg hladkej múky T650, 200 g palmarín, 4ks celé vajíčka, 400 g práškového cukru, 300 g medu, 2 čl sody bikarbony, 1-2 čl mletej škorice, 1-2 čl mletých klinčekov

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto si pripravíme 2-3 dni vopred. Palmarín rozpustíme, múku s ml. klinčekami, škoricou a sodou bicarbonou aspon 2x preosejeme. Aj práškový cukor preosejeme. Do väčšej nádoby rozbijeme vajíčka, pridáme preosiaty cukor, med a vymiešame najlepšie vareškou. Posupne pridávame vychladnutý- ale ešte tekutý palmarin striedavo s preosiatou múkou. Vypacujeme cesto. Bude dosť lepkavé- miesiť aspon 10 minút kým sa cesto nebude odlepovať od nádoby. Ked je cesto vypracované jemne ho poprášime múkou a odložíme v uzatvárateľnej nádobe do chladničky. Každý den cesto vyberieme a na jemne múkou poprášenej doske premiesime. Po 2-3 dnoch cesto vyberieme, na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Ja pečiem v teplovzdušnej rúre pri teplote 170-180 °C 5-6 minút. Ked sú upečené vyberieme ich z rúry a ešte horúce na plechu ich potrieme rozšlahaným vajíčkom- ja ich potieram štetcom na maľovanie-samozrejme novým!! a sú potom nádherne lesklé. Necháme vychladnúť a dáme do uzatvárateľných nádob. Ja ich zdobím tak o 3 dni od upečenia. Sú jemnučké a výbornééé.