Melóniky- nepečené



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kokos - 250g, salko, práškový cukor- 150 g, sušené mlieko -100g, recept je z MMB na kokosový kmeň.Ďakujem za inšpiráciu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto rozdeliť na tretiny, jednu zafarbiť na červeno, druhú na zeleno, tretiu nefarbiť. Z červenej hmoty vytvarovať guľky o niečo menšiu ako ping pongová loptička. Biele cesto vyvaľkať natenko medzi dvomi papiermi, zabaliť guličku a odstrániť presahujúce časti tak, aby bola naozaj vrstva všade rovnako hrubá, to isté zopakovať aj so zelenou. Treba dať pozor, aby vaľkané vrstvy neboli hrubé, len 1-2 mm, aby nemali melóniky hrubú "šupu". Dať schladiť, ostrým nožom prerezať na šestiny a je to.

"dozreté" melóny...