Oriešky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptík je od p. Zuzky Blahovej id 97788- len ho sem nepridala, tak si ho dovolím pridať, lebo je skutočne výborný. Cesto: 120g mletých orechov, 250g Hery, 350g hladkej múky, 150g práškového cukru. Plnka: 250ml šľahačkovej smotany a 120g čokolády ľadových gaštanov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín na cesto si urobíme pevné cesto a doložíme do chladu. Cestom plníme formičky t.z. oriešky a pečieme pri 180 C - 7 až 10 minút (treba sledovať).Upečené vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť. Vychladnuté plníme plnkou po 2(aby vznikol oriešok) a končeky namáčame do čokoládovej polevy alebo obalíme v práškovom cukre. Plnka: Smotanu necháme zovrieť a nalámeme do nej čokoládu. Miešame až kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme (najlepšie na noc) v chlade vychladnúť. Na druhý deň poriadne vyšľaháme robotom.