Čokoládová roláda s banánom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL horúcej vody, 4 PL práškového cukru, 1/2 práško do pečiva, cca 2 PL oleja, plnka: 2 banány, 2 šľahačky a 2 čokolády na varenie, 2 stužovače šľahačky, džem podľa chuti, ja som dala jahodový, čokoládová poleva v sáčku - biela a mliečna / alebo horká /

POSTUP PŘÍPRAVY

1., Žĺtka vymiešame spolu s cukrom a vodou do penista, jemne zašľaháme vyšľahané bielka, múku a prášik do pečiva. Vylejeme na papierom na pečenie vystlaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 10-15 minút - keď sa oddelia kraje od plechu...pečený korpus si jemne odddelíme od papiera a položíme na vlhkú / nie mokrú / utierku a zatočíme ako roládu.

2. Šľahačku s čokoládou si uvaríme deň vopred !!! Na druhý deň si studenú šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačmi.

3., Vychladnutý korpus si rozmotáme z utierky, potrieme džemom a šľahačkovou plnkou, položíme na kraj banán a jemne zatáčame.

4., ZDOBENIE - podľa fantázie :o) - mne ostali zvyšky z dvoch farieb čokolád. Mala som tie čo sú už hotové v sáčku a zohrievajú sa. Ozdobovala som to tak, že som ťahala ruku z ľava do prava a zhora nadol vo viacerých vrstvách na preskačku s farebnými čokoládami, kým sa mi neminuli čokolády. Stačí cca 1/3 z jednej polevy.

5., Táto roláda je hlavne na inšpiráciu, čo sa dá urobiť z nepodarkov :o). Žiaľ toto všetko malo byť na toru, ktorú som v ten ďeň piekla...ale cesta bolo málo, šľahačka nebola podľa mojich predstáv nakoľko som ju nestihla uvariť deň vopred a polevy mi ostali....roláda bola fantastická, a tak milé gazdinky, nevyhadzovať ani nepodarky, vždy sa dá niečo vymyslieť. Dobrú chuť, Tímea