Karfiolové karbonátky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hlavne karfiol * hladká múka * 3 vajíčka * soľ * emčéká (t.j. MČK - mleté čierne korenie) * olej na vysmážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Som rodená Slováčka, pochádzam z rýdzo slovenskej rodiny, kde sa rutinne každú nedeľu klepali celé doobedie bravčové rezne veľké ako tanier, vysmážali na bravčovej masti a v stredu sme ich ešte zohrievané v rúre dojedali. (doba sa síce mení, ale u mojich rodičov už nezje vysmážaný šniceľ ani béžový pudlík s kamarátom čiernym pudlíkom, pravdepodobne sa im nechce prežúvať poležiačky). Ale v mene rodinných tradícií a nezdravej ale dobrej výživy, pridávam vysmážaný recept, ktorý je super bomba perfektný napriek tomu, že je na dotyk mastný a na pohľad nefalšovane vysmážaný.

1. V tejto mise sa nachádza: uvarený karfiol v osolenej vode scedený do poslednej kvapky, rozmačkaný vidličkou, do toho som šupla polohrubú múku na zahustenie, 3 žĺtka, soľ, mleté čierne korenie a nakoniec tuhý sneh z 3 bielkov.
2. Čo by sme to boli za Slovákov, keby sme si občas nedopriali kvalitný vysmážaný mastný "šnicel".... hlavne teraz, keď je lacná zelenina dostupná všade, v každej záhrade (okrem našej) a v každom poštovom novinovom stánku. Z karfiolovej zmesi lyžicou naberajte kôpky do horúceho oleja, troška ich pocapkajte do tvaru rezňov a vysmážajte
3. . Manžel nech si domyslí bravčové alebo kuracie stehno, v lepšom prípade mu bude veľmi chutiť. Karbonátky podávam so zemiakovou kašou, alebo zemiakmi dusenými na cibuľke a paprike - ako tu na fotke, s čerstvou zeleninou - a s našou neodmysliteľnou zbožňovanou priateľkou - tatarskou omáčkou.