Biskvitovo-čučoriedková torta - osviežujúca



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:
6vajec, 6PL polohrubej múky, 6PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, ríbezlový lekvár ( ja používam domáci malinovo-ríbezľový)

Plnka:
200g čučoriedok ( kupujem normálne zavarené), 400ml smotana na šľahanie, 250g tvarohu, 6 plátkov želatíny ( ja používam radšej obyčajnú práškovú, s plátkami nemám dobrú skúsenosť a ak používam obyčajnú tak do nej dám aj šťavu z ovocia kt. použijete :-)), 4 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150g marhuľového lekváru.

POSTUP PŘÍPRAVY

Táto torta je vhodná na príležitostné posedenie pri káve. Určite si ju obľúbia aj vaše deti.Tortu môžete skúsiť urobiť aj s iným ovocím, ale s ríbezľami nemá chybu :-) Obrázkový postup mám z časáku, keďže teraz veľmi nepečiem :-), ak sa k tomu vrátim určite urobím aj podrobnejší popis :-), no je výborná a zožala nejeden úspech.

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Zľahka primiešame múku s práškom do pečiva ( ja to miešam už len ručne) Cesto dame na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a pecieme v rozohriatej rúre. Po upečení cesto aj s papierom vyklopíme na čistú rozprestretú utierku a zvinieme. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí cesto rozvinieme a zbavíme sa papiera.
Plát rovnomerne potrieme ríbezľovým lekvárom.Natretý plát cesta stočíme do rolády. Želatínu pripravíme podľa návodu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a odložíme do chladničky. Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú želatímu, spolu premiešame a odložíme do chladničky na 30 minút.
Umyté a osušené čučoriedky ( alebo scedené) rozmixujeme a pridáme k tvarohovej mase. Stočenú roládu pokrájame. Hlbokú misu vystlanú tenkou fóliou pokryjeme po celej ploche kúskami rolády. Časť si odložíme na prikrytie.
Vyšľahanú šľahačku vmiešame do tvarohovo-čučoriekovej hmoty a premiešame. Zmesou plníme misu a vrchnú časť prekryjeme zvyšnými kúskami rolády. Prikryjeme lóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí vrchnú časť fólie odstránime, misu vyklopíme na tanier, odstraníme druhú časť fólie a celú tortu potrieme marhuľovým lekvárom.
A toto je výtvor, ktorý je nielen netradičný ale aj vynikajúci :-)))
Už mi bežia slinky, len teraz nemôžem :-(