Pravý maďarský bravčový perkelt



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 kg mäsa, 40 dkg cibule, 20 g masti, 4 dkg soli, 3 dkg mletej červenej papriky, 0,3 dkg drvenej rasce, 1 dkg cesnaku, 20 dkg papriky a rajčín (alebo leča), 5 dkg pretlaku, 2 dcl vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masti osmažte cibuľu do zlatista. Hrniec dajte dole z horáku a pridajte mletú papriku, hrniec dajte späť na oheň. Pražte 30 sekúnd. Pridajte na kocky nakrájané mäso, smažíme ho 3-5 minút. Prilejeme vodu, pridáme soľ, pretlak, cesnak, rascu. Zásada je, že mäso musí byť pražené na masti, nie na šťave. Ak mäso nezmäkne, pridáme znovu 1 dcl vody. Pridaj papriku a rajčiny. Ak ostane veľa šťavy, nasypte trochu múky na zahustenie. Podávame s haluškami, ryžou alebo cestovinou. Tento recept môžete urobiť aj z hovädzieho mäsa.

Prajem výborný chuťový zážitok, ktorý zaručujem !