Zdravé medovníky zo špaldovej múky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g hl. špald. muky
120g medu
160g praskoveho cukru
60g tuku
2 vajcia
1 kav.lyz.sody bikar.
1 kav lyz. korenia na per.
kora z 1 citrona
> >
POSTUP PŘÍPRAVY
Zo surovín vyrobíme cesto, ktoré necháme cca 12 hodín oddychovať v chladničke.
Potom už klasicky vykrajujeme a zdobime medovnicky .
Recept mam od kamaratky, ktora mi ich odporucala pre mojho 17 mesacneho synceka, ze su hned makke a dlho makke aj vydrzia.
ja som cesto dnes zarobila, iba som ubrala polovicu cukru a pridala pernikoveho korenia.
chystam sa ich piect v sobotu a hned chcem vyskusat aj zdobenie od Adky, tak potom pridam fotky.
Tak medovnicky su upecene, nie su mozno na oko velmi pekne, su zrnitejsie vdaka spaldovej muke a ja som asi nemala kvalitne vypracovane cesto, preto trosku prasklinky, ale ved ja sa polepsim......medovnicky vobec som piekla 1-krat v zivote
A su mäkkucke a vynikajuce...