TIRAMISU na slovenský sposob



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g kyslej smotany, 200g kremoveho tvarohu (Vian z Kauflandu), 1/2 hrnceka slahackovej smotany, 4 vajcia, 1/3 hrnceka praskoveho cukru, 1 hrncek uvarenej silnej kavy, 1/4 hrnceka kryst. cukru, 2PL rumu, 2 baliky piskot, 4PL kakaa,

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto Tiramisu je u nas velmi oblubene, lebo tam nejde Mascarpone- chutovo je vynikajuce, a mozte ho pripravit nielen ako tortu, ale aj do priesvitnych misiek- tak, ze bude mat kazdy svoju misku...postup nizsie....

pripravime suroviny- kyslu smotanu mozte dat aj klasicku- tu tucnejsiu, je to chutnejsie ( ako inak)
v miske zmiesame metlickou tvaroh s kyslou smotanou a zltkami
vyslahame si slahacku
trocha naslahame bielky a potom pridame praskovy cukor a vyslahame na pevny hladky sneh. Do snehu pridame slahacku a tvarohovu zmes....ten krem je fantasticky, ja som zjedla 2 naberacky :-)
Uvarime si kavu, a do mierne vychladnutej pridame rum a cukor. Zamiesame a do tejto zmesi namacame piskoty a tie ulozime v 1 vrstve do tortovej formy, tie posypeme cez sitko 1PL kakaa a vylejeme naberackou tretinu tvarohovej zmesi. Potom pokracujeme vo vrstveni piskoty- 1PL kakaa - tretinu zmesi- piskoty- kakao- zmes- piskoty- a koncime kakaom
takto pripravene Tiramisu prikryjeme foliou a ulozime do chladnicky. Najlepsie ked ju tam nechame cez noc, aby piskoty dobre navlhli od kremu, bude sa dobre krajat. My sme neodolali a uz sme ju krajali hodinu po dorobeni- ale piskoty ese neboli zmaknute, tak sme to museli jest z formy lyzicou- krem sa uz neroztekal. Dobru chut!