"Pripečené halušky" alebo haluškové placky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

tvarohové alebo bryndzové halušky z predchádzajúceho dňa, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Mamičky neviem, či toto jedlo z "odležaných" halušiek doma robievate...ale my takéto halušky máme veeeeľmi radi, niekedy sú lepšie ako tie čerstvé. Príprava halušiek aj ich pripekanie sú doménou môjho skvelého manžela - domáceho kuchára :-) ja sa do takýchto experimentov radšej nepúšťam :-)

Nestihla som ho odfotiť ako ich pripeká, ale postup je viac než jednoduchý. Na teflónovej panvici si rozpálime maslo (nie celé...na jednu placku asi osminku), pridáme halušky z predchádzajúceho dňa. Snažíme sa z nich vytvoriť placku, ktorú pripekáme na strednom ohni cca 10min. z jednej a potom ešte 10 min. z druhej strany krásne do zlatohneda, aby boli dobre chrumkavé. Skvele chutia s kyslou smotanou a pažítkou. Mňaaaam.